Fysik

Snorbølge med 3 buer

21. marts 2014 af szusee - Niveau: B-niveau

Mon der er nogen der kan hjælpe med denne?

Man frembringerer en stådende snorbølge med 3 buer. Længden af snoren er L=1,25 m. Vibratoren svinger op og ned med frekvensen f=40 Hz

a)bereg snorbølgens bølgelængde

b)beregn udbredelseshastigheden

c)beregn bælgelængden der svarer til snorebs grundtone

d) beregn grundtonens frekvens


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af mathon

a)

3 buge
                       3\cdot \frac{\lambda }{2}=L = 1,25\; m

                       {\lambda }=\frac{2}{3} \cdot \left (1,25\; m \right ) =\left ( \frac{5}{6} \right )\; m


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2014 af peter lind

a) der er en halv bølgelængde fra knud til knude

b) hastighed = bølgelængde*frekvens

c) grundtonen har man når man kunhar knuder i endepunkterne

d) brug resultatet fra b


Skriv et svar til: Snorbølge med 3 buer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.