Matematik

kontinuert funktion

23. marts 2014 af FS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe med flg. to opgaver:

1. Undersøg om ligningen x2 - bx - 1 = 0, b \neq 0, har mindst en løsning i intervallet [b-1;b+1]

og

2. Gør i detaljer rede for, at ligningen \sqrt[]{}\sqrt{x-2} = x2 -3x har mindst en løsning i intervallet [3,4[

Jeg er interesseret i resultatet men selvfølgelig særligt i fremgangsmåden ift. løsningen.

På forhånd tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af SuneChr

# 0
1)    Undersøg, om
b - 1   ≤  [b ± √(b2 + 4)] / 2  ≤  b + 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2014 af peter lind

2. Træk det hele over på samme side så du får ligningen  f(x) =0 undersøg om funktionen skifter fortegn i intervallet. gør den det er der en løsning ellers ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af SuneChr

SP 2303141808.PNG

Vedhæftet fil:SP 2303141808.PNG

Skriv et svar til: kontinuert funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.