Matematik

Vækstrate til procent

23. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en forskrift der hedder y= 3000 * 1,02

mit spørgsmål går ud på hvor mange procent vokser rottebestanden på 10 uger?

Fremskrivningsfaktoreren er 1,02'

begyndelsesværdien er 3000

vækstraten er 2%

Jeg er ikke hekt sikker i det.... men kan desværre ikke finde frem til hvordan jeg kan finde vækstraten efter 10 uger?

Har siddet og kigget i bogen og på nettet et svar, men desværre..

Jeg takker på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

                


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2014 af mathon

                        \small 1+r_y=1,02^{10-0} = 1,2119

                         \small r_y= 0,2119 = 21,2\%

     


Svar #3
23. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Hvad er ry??? hvordan ved du det er 0,2119?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2014 af mathon

ry er vækstraten for y-værdien, når t er 10 uger.

Du har     
                               \small 1+r_y = 1,2119                        træk 1 fra på begge sider

                               \small r_y = 0,2119
omregnet til %
                              \small r_y = 0,2119\cdot 100\% = 21,2\%
                              

                            


Svar #5
23. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ja jeg forstår godt din udregning:) men det var bare hvad ry betyder? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs forklaringen i #4.


Svar #7
24. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ja det har jeg gjort men ..der står ikke omkring hvad ry betyder. Det er derfor jeg spørger


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Læs 1. linie i #4:

ry er vækstraten for y-værdien, når t er 10 uger.

Det er den, man skal finde i opgaven.


Svar #9
24. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ej det kan jeg godt se ... Nu har vist overset det . Tak fordi du vil understrege det

Skriv et svar til: Vækstrate til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.