Matematik

Parabel opgaver

24. marts 2014 af Helenass (Slettet) - Niveau: C-niveau
Findes der rektangler som opfylder at summen af længde og bredde divideret med længden er lig med længden er lig med længden divideret med bredden

Kan man konstruere et sådant rektangel når summen af længde og bredde er givet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af hesch (Slettet)

(L + B) / L = L / B    =>

B2 + L*B = L2      =>

B2 - L2 + L*B = 0

Sæt B = 1        =>

1 - L2 + L = 0    =>

L2 - L - 1 = 0     =>

L  =   -0,618  ( dur ikke )  ∨  L = 1,618.

Så det findes der, også nogle som kan konstrueres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2014 af hesch (Slettet)

#1:  Det ses intutivt af 1. ligning, at det må gælde for alle rektangler, hvor det gælder at:

B = k   og    L = 1,618*k     ( k > 0 )


Skriv et svar til: Parabel opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.