Matematik

Bestem værdien af y3

24. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for en eksponentiel funktion går igennem punkterne: 
(15,389), (23,1200) og (30, y3) 
Bestem værdien af y3.

er der nogle der vil forklarer mig hvad y3 betyder??? altså hvad menes der med det


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

y3 er den y-koordinat, man skal bestemme i opgaven, så at det tredje punkt (30 , y3) også ligger på grafen for den eksponentielle funktion.


Svar #2
24. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Vil man stadig skulle bruge formlen til at finde a så? a=x2-x1roden y2: y1?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, benyt de to første punkter til at bestemme a og b, og beregn så f(30) bagefter.


Svar #4
24. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ja ;) det er netop det sidste jeg ikke forstår hvordan man skal gøre? Fordi jeg har jo 30... Ved ikke hvad y3 er

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

y3 er jo det samme som f(30) . Læs dog forklaringen i #1.


Svar #6
24. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ja du skriver at det er ( 30,y3) det ved jeg ikke hvad betyder??? Så jeg forstår det virkelig ikke :((

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

y3 er jo funktionsværdien for den eksponentielle funktion, når x = 30 . For ethvert punkt (x,y) på grafen for en funktion er y funktionsværdien af x, altså y = f(x). Her er y3 = f(30) .


Svar #8
24. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Og det er hvad der menes med at finde værdien af y3 så?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er y-koordinaten for det tredje punkt, hvis x-koordinat er 30.

Det tredje punkt er (x3 , y3) , og det er oplyst, at x3 = 30. Bestem så y3 = f(x3) = f(30) .


Svar #10
24. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok ... Jeg ved at jeg virkelig ikke forstår det her, men kan bare ikke forstå hvordan både x3 og y3 kan være 30??? Jeg må indrømme jeg er meget forvirret. Jeg prøver at læse hvad du har skrevet igen

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er da heller ikke tilfældet, og det fremgår heller ikke af noget som helst af det ovenstående. For det tredje punkt er x3 = 30 og y3 = f(30) .


Svar #12
24. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok så er det fordi jeg ikke helt forstår forskellen på x3=30 og y3=f(30) ja men du har sikkert skrevet hvad forskellenver. Tror bare jeg har svært ved at fatte det... Desværre

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du må da kunne indse, at der er forskel på x og så funktionsværdien f(x) .


Svar #14
24. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ja det er da jo... ;) men forstår ikke helt præcis forskellen. Er det end x og det andet y?

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, når man tegner grafen for en funktion f(x), er y-koordinaten for et punkt på grafen jo funktionsværdien af punktets x-koordinat.


Svar #16
25. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok tror måske jeg er med nu ;) 1000 tak . Du har hjulpet mig meget.

Svar #17
25. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Nogen der kan se om jeg har regnet a rigtigt ud hvis jeg har fået den til 1,151208?

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Jo, det ser da rigtigt ud for konstanten a.


Svar #19
26. marts 2014 af HFNU (Slettet)

tak ...så har jeg ikke spildt min tid :)


Skriv et svar til: Bestem værdien af y3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.