Kemi
Hjælp til en enkelt opgave
27. november 2005 af
Idapigen (Slettet)
Har siddet og okset med opgaven i mega lang tid, men kan simpelthen ikk finde ud af den..(er en klovn til det).. så håber der er en der kan hjælpe..
Ved et uheld spildes 25 mL fortyndet saltsyre med pH=3,0 på et marmorgulv.
a)Beregn H30+ koncentrationen i saltsyren
b)beregn antal mol H3O+ i de 25 mL saltsyre
Ved et uheld spildes 25 mL fortyndet saltsyre med pH=3,0 på et marmorgulv.
a)Beregn H30+ koncentrationen i saltsyren
b)beregn antal mol H3O+ i de 25 mL saltsyre
Svar #1
27. november 2005 af IBM (Slettet)
For en stærk monovalent syre gælder der følgende:
pH = -log[H3O+] <=>
-pH = log[H3O+] <=>
[H3O+] = 10^(-pH)
Udnyt så sammenhængen:
n = c*V,
hvor c er den formelle koncentration af saltyren (lig [H3O+]), V er voluminet af saltsyren i L og n er stofmængden af saltsyren (lig n(H3O+))
pH = -log[H3O+] <=>
-pH = log[H3O+] <=>
[H3O+] = 10^(-pH)
Udnyt så sammenhængen:
n = c*V,
hvor c er den formelle koncentration af saltyren (lig [H3O+]), V er voluminet af saltsyren i L og n er stofmængden af saltsyren (lig n(H3O+))
Skriv et svar til: Hjælp til en enkelt opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
