Matematik
vandrette tangenter...???
28. november 2005 af
ASLAK (Slettet)
hejsa:
jeg har en funktion der hedder følgende:
f(x)=(1/4)x^4-(x^2)
og så skulle jeg så finde definitionsmængde,nulpunkter,fortegn og monotoniforhold....og det har jeg så gjordt...,men her kommer så problemet:
opskriv ligninger for eventuelle vandrette tangenter...???
er der nogen forslag???
jeg har en funktion der hedder følgende:
f(x)=(1/4)x^4-(x^2)
og så skulle jeg så finde definitionsmængde,nulpunkter,fortegn og monotoniforhold....og det har jeg så gjordt...,men her kommer så problemet:
opskriv ligninger for eventuelle vandrette tangenter...???
er der nogen forslag???
Svar #1
28. november 2005 af blister (Slettet)
Bare for at være rigtig pedagoisk, vælger jeg at lade finde ud af det selv=op.
Punkt 1.
Start med at differentier ligningen.
Punkt 1.
Start med at differentier ligningen.
Svar #3
28. november 2005 af blister (Slettet)
jeg du har forstået det. Du vil nu opdage at der er tre vandrette tangenter. Hvor af de to af dem er den samme.
Du sætter nu dine fundne x værdier ind i den oprindelige formel f(x) og isolerer y.
eks:
y=(1/4)x^4-(x^2)solve(y)-->........
På denne måde har du y-værdierne for hvor max punkterne på din graf er. Når du har dem er det så bare at bruge funktionen for en ret linje (vandret linie). f(x)=x
Du sætter nu dine fundne x værdier ind i den oprindelige formel f(x) og isolerer y.
eks:
y=(1/4)x^4-(x^2)solve(y)-->........
På denne måde har du y-værdierne for hvor max punkterne på din graf er. Når du har dem er det så bare at bruge funktionen for en ret linje (vandret linie). f(x)=x
Svar #4
28. november 2005 af blister (Slettet)
Bare så du har noget at korrigere efter så er deres forskrift:
h(x)=0
k(x)=0-1
h(x)=0
k(x)=0-1
Skriv et svar til: vandrette tangenter...???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
