Matematik
lidt hjælp til en ligning
30. november 2005 af
Watergate (Slettet)
Hej jeg har problemer med at regne denne ligning ud, der er specielt det i parenteserne jeg har problemer med, hvis der er nogle som kan hjælpe mig med at løse den, vil jeg blive glad…
9x^2+36x-4(-1½x + 6)^2 + 8(-1½x+6) – 4 = 0
9x^2+36x-4(-1½x + 6)^2 + 8(-1½x+6) – 4 = 0
Svar #1
30. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Først bruger vi, at
(-3/2x + 6)^2
= (-3/2x)^2 + 2(-3/2x)6 + 6^2
= 9/4x^2 - 18x + 36
Det vil sige, at
9x^2 + 36x - 4(-3/2x + 6)^2 + 8(-3/2x + 6) – 4
= 9x^2 + 36x - 4(9/4x^2 - 18x + 36) + 8(-3/2x + 6) – 4
= 9x^2 + 36x - 9x^2 + 72x - 144 - 12x + 48 – 4
= (9 - 9)x^2 + (36 + 72 - 12)x + (-144 + 48 - 4)
= 96x - 100
= 0
Bestem så selv x herudfra.
(-3/2x + 6)^2
= (-3/2x)^2 + 2(-3/2x)6 + 6^2
= 9/4x^2 - 18x + 36
Det vil sige, at
9x^2 + 36x - 4(-3/2x + 6)^2 + 8(-3/2x + 6) – 4
= 9x^2 + 36x - 4(9/4x^2 - 18x + 36) + 8(-3/2x + 6) – 4
= 9x^2 + 36x - 9x^2 + 72x - 144 - 12x + 48 – 4
= (9 - 9)x^2 + (36 + 72 - 12)x + (-144 + 48 - 4)
= 96x - 100
= 0
Bestem så selv x herudfra.
Skriv et svar til: lidt hjælp til en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
