Matematik

Variable og omvendt propotional

01. december 2005 af MrJonas (Slettet)
Om en variabel N oplyses, at den er omvendt proportional med kvadratet på en variabel d.

Bestem N udtrykt ved d..

Bliver det så, N = 1/d eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2005 af Waterhouse (Slettet)

Næsten. Hvis N er omvendt proportional på d, ville det du har skrevet være rigtigt. Nu er N desværre ikke omv. proportional på d, men på kvadratet på d. Kan du se hvad der skal ændres?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2005 af McMaster (Slettet)

(d^2)= (1/N)

Sådan som jeg forstår det - men er heller ikke helt sikker på opg. formuleringen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis x og y er omvendt proportionale, gælder

x*y=k

I dette tilfælde er k=1, x=N og y=d^2. Sæt ind, og isoler N.

Svar #4
01. december 2005 af MrJonas (Slettet)

hmm, altså N = 1/d^2 ? , men hvorfor skal d være i anden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2005 af Waterhouse (Slettet)

Fordi opgaveformuleringen siger "kvadratet på d", altså d^2.

Skriv et svar til: Variable og omvendt propotional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.