Fysik
Beregning af bølgelængde
07. december 2005 af
Jesperbh (Slettet)
Jeg har fået stillet denne opgave:
Beregn vandbølgernes bølgelængde når du ved, at for vandbølger på dybt vand gælder der for størrelsen af udbredelseshastigheden v:
v=kvadratroden(g*vandbølgernes længde/2*phi)
Hvor g er tyngdeaccelerationen
Hvordan skal den omskrives ? Kan ikke få det til at gå op.
På forhånd tak!
Beregn vandbølgernes bølgelængde når du ved, at for vandbølger på dybt vand gælder der for størrelsen af udbredelseshastigheden v:
v=kvadratroden(g*vandbølgernes længde/2*phi)
Hvor g er tyngdeaccelerationen
Hvordan skal den omskrives ? Kan ikke få det til at gå op.
På forhånd tak!
Svar #1
07. december 2005 af kong (Slettet)
v2 = (g*lambda)/2phi
↓
v2*2phi = g*lambda
↓
(v2*2phi)/g = lambda
Sådan tror jeg det er, men er dog ikke helt sikker.
Håber det hjalp
↓
v2*2phi = g*lambda
↓
(v2*2phi)/g = lambda
Sådan tror jeg det er, men er dog ikke helt sikker.
Håber det hjalp
Skriv et svar til: Beregning af bølgelængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
