Matematik
diff. ligning
07. december 2005 af
stasiahansen (Slettet)
hej, jeg håber på hjælp til denne opgave.
funktionen f er løsning til diff.ligningen
dy/dx =2y - 1
bestem en forskrift for f, når dens graf i punktet (2,f(2)) har en tangent med ligningen y=2x-(5/2)
jeg er virkelig lost, har været syg, så er bagud
funktionen f er løsning til diff.ligningen
dy/dx =2y - 1
bestem en forskrift for f, når dens graf i punktet (2,f(2)) har en tangent med ligningen y=2x-(5/2)
jeg er virkelig lost, har været syg, så er bagud
Svar #1
07. december 2005 af hund (Slettet)
jeg foreslår du sætter din x-værdi ind i din tangentligning, da vil du nemlig få den manglende y-værdi, og differentialligningen vil se lettere tilgænglig ud igen :D
Svar #2
07. december 2005 af Epsilon (Slettet)
Benyt separation af variable, under forudsætningen y != 1/2, thi tangentligningen fortæller os jo, at vi ikke har at gøre med den trivielle løsning, y = 1/2.
//Epsilon
//Epsilon
Skriv et svar til: diff. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
