Fysik
Haster fysik please
11. december 2005 af
Jesp (Slettet)
der er en lille fysik opgave der driller, den lyder:
Gult lys fra en såkaldt natriumlampe sendes gennem et optisk gitter med 300 spalter pr. mm. Afbøjningsvinklen rho(5) til femte orden måles til 58,6*C
Betsem lysets bølgelængde
Mit forsøg:
Vi kender formlen n*landa=d*sin(rho(n))
Vi kender orden som er n, graderne som er 58,6'C og d som er 1/300(da der står 300pr.mm)
5*landa=1/300*sin(58,6*C)
divider på begge sider og får
5,690338649*10^-4
Hvad gør man når man skal ha den i nm?
På forhånd tak
Gult lys fra en såkaldt natriumlampe sendes gennem et optisk gitter med 300 spalter pr. mm. Afbøjningsvinklen rho(5) til femte orden måles til 58,6*C
Betsem lysets bølgelængde
Mit forsøg:
Vi kender formlen n*landa=d*sin(rho(n))
Vi kender orden som er n, graderne som er 58,6'C og d som er 1/300(da der står 300pr.mm)
5*landa=1/300*sin(58,6*C)
divider på begge sider og får
5,690338649*10^-4
Hvad gør man når man skal ha den i nm?
På forhånd tak
Skriv et svar til: Haster fysik please
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
