Matematik
vinkler
12. december 2005 af
sdc (Slettet)
hvis man kender alle sidernes længder på en skævvinklet trekant er det da muligt at beregne sig til vinklerne? hvis ja hvordan
Svar #1
12. december 2005 af sigmund (Slettet)
Brug cosinus relationen
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C),
hvor C er den vinkel, der skal bestemmes, og c er den modsat stående side; a og b er de to andre sider.
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C),
hvor C er den vinkel, der skal bestemmes, og c er den modsat stående side; a og b er de to andre sider.
Svar #2
12. december 2005 af sdc (Slettet)
okay men er gået lidt i stå nu...
c= 59,11
a= 9,4
b= 55,4
59,11^2 = 9,4^2 + 55,4^2 -2*9,4*55,4*cos(C)
3484 = 88,36 + 3069,16-1041,52*cos(C)
hvad gør jeg herfra?
c= 59,11
a= 9,4
b= 55,4
59,11^2 = 9,4^2 + 55,4^2 -2*9,4*55,4*cos(C)
3484 = 88,36 + 3069,16-1041,52*cos(C)
hvad gør jeg herfra?
Svar #3
12. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Du isolerer cos(C), hvorudfra du bestemmer vinkel C.
Du isolerer cos(C), hvorudfra du bestemmer vinkel C.
Skriv et svar til: vinkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
