Matematik
Ligning
17. december 2005 af
Micc_86 (Slettet)
Hvordan er de kommet frem til dette???
(ny - nx)/nx = 0,55 <=> nx/ny = 0,64
(ny - nx)/nx = 0,55 <=> nx/ny = 0,64
Svar #1
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Hmmm ... synes du selv at vi andre bør have den fjerneste anelse om hvad der foregår?
Svar #2
17. december 2005 af allan_sim
#0.
Ved følgende regnerier:
(ny-nx)/(nx) = (ny)/(nx) - (nx)/(nx) = (ny)/(nx) - 1
Heraf følger så, at
(ny)/(nx) - 1 = 0,55
Regn selv videre (resultatet er i øvrigt ikke eksakt).
Ved følgende regnerier:
(ny-nx)/(nx) = (ny)/(nx) - (nx)/(nx) = (ny)/(nx) - 1
Heraf følger så, at
(ny)/(nx) - 1 = 0,55
Regn selv videre (resultatet er i øvrigt ikke eksakt).
Svar #3
17. december 2005 af Micc_86 (Slettet)
Næh, det bør i nok ikke. Kan egentlig også godt se, at jeg har fået skrevet det op på en måde, hvor det slet ikke giver nogen mening :s
Nå, men så fra starten af! Det handler om en ekstraktion af koffein, hvor der er brugt 30mL af det organiske opløsningsmiddel og 250mL vand. Na betegner mængden af koffein oprindeligt i vandfasen, mens Nb betegner mængden af koffein tilbage i vandfasen efter ekstraktion.
Det jeg skal finde ud af er, hvor stor en brøkdel af koffeinen, der er tilbage i vandet efter ekstraktion. Udregningen ses herunder, men jeg forstår ikke det sidste trin:
4,6 = ((Na - Nb)/30mL)/(Nb/250mL) <=>
(Na - Nb)/Nb = 0,55 <=>
Nb/Na = 0,64
Nå, men så fra starten af! Det handler om en ekstraktion af koffein, hvor der er brugt 30mL af det organiske opløsningsmiddel og 250mL vand. Na betegner mængden af koffein oprindeligt i vandfasen, mens Nb betegner mængden af koffein tilbage i vandfasen efter ekstraktion.
Det jeg skal finde ud af er, hvor stor en brøkdel af koffeinen, der er tilbage i vandet efter ekstraktion. Udregningen ses herunder, men jeg forstår ikke det sidste trin:
4,6 = ((Na - Nb)/30mL)/(Nb/250mL) <=>
(Na - Nb)/Nb = 0,55 <=>
Nb/Na = 0,64
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
