Fysik
opgave.
08. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
Jeg er et problem med en opgave.
Opgaven lyder: Et ishagl dannes i en sky, hvorfra det falder mod jordoverfladen. Haglet er påvirket af luftmodstand, som bremser bevægelsen. Størrelsen af luftmodstanden F er
F=(6,4*10^-6 kg/m)*v^2
hvor v er haglets fart. Luften er stillestående. Haglets masse er 5,2*10^-5 kg under hele faldet. Haglet bevæger sig med konstant fart det sidste stykke, før det rammer jordoverfladen.
a) Forklar hvorfor haglets fart bliver konstant det sidste stykke, før det rammer jordoverfladen.
Opgaven lyder: Et ishagl dannes i en sky, hvorfra det falder mod jordoverfladen. Haglet er påvirket af luftmodstand, som bremser bevægelsen. Størrelsen af luftmodstanden F er
F=(6,4*10^-6 kg/m)*v^2
hvor v er haglets fart. Luften er stillestående. Haglets masse er 5,2*10^-5 kg under hele faldet. Haglet bevæger sig med konstant fart det sidste stykke, før det rammer jordoverfladen.
a) Forklar hvorfor haglets fart bliver konstant det sidste stykke, før det rammer jordoverfladen.
Svar #1
08. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Jeg vil gætte på at du skal vise at F_res = 0. Dvs F_tyngde = F_modstand.
Dvs find det v hvor det sker.
Dvs find det v hvor det sker.
Skriv et svar til: opgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
