Matematik

Løsning af e^(x^2+1)= 1

03. januar 2006 af daque (Slettet)
Løsning af e^(x^2+1)= 1


Jeg kan se på min lommeregner, at L = Ø

da de ikke skærer hinanden, men hvordan viser jeg det vha af udregning

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2006 af Riemann

tag logaritmen på begge sider:

e^(x^2+1)= 1 <=>
ln(e^(x^2+1))=ln 1 <=>
x^2+1=0 <=>
x^2=-1

heraf ses det, at der ingen reele løsninger er, da et reelt tal kvadreret aldrig er negativt.

Svar #2
03. januar 2006 af daque (Slettet)

ahh takker

Skriv et svar til: Løsning af e^(x^2+1)= 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.