Matematik

Løs 2*e^x = e^(1-x)

03. januar 2006 af daque (Slettet)
Løs 2*e^x = e^(1-x)

Kan se at X er ,15342 på lommeregneren, men i mine beregninger for jeg det til 1/3

Svar #1
03. januar 2006 af daque (Slettet)

Hvad skal man gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2006 af Riemann

2*e^x = e^(1-x) <=>
ln(2*e^x )= ln(e^(1-x)) <=>
ln(2*e^x)=ln(e*e^(-x)) <=>
ln(2)+x*ln(e)=ln(e^(-x))+ln(e) <=>
ln(2)+x=-x+1 <=>
2x=+1-ln(2) <=>
x=1/2-ln2/2

Og dette kan approksimeres til 0.1534...

Skriv et svar til: Løs 2*e^x = e^(1-x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.