Matematik
punktmængde osv:
04. januar 2006 af
HJÆLP!!! (Slettet)
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig på vej med denne opgave:
En funktion f er bestemt ved
f(x)= 1.4sin(0.15-3)+3.6
I et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser er en punktmængde M afgrænset af grafen for f, førsteaksen, andenaksen og linjen med ligningen
x=k, hvor 15 er mindre eller = k som er mindre eller = 30
Den indre form af en bestemt Sinus-vase fremkommer ved, at punktmængden M roteres 360 grader om førsteaksen. Højden af vasen, målt i cm, er lig med k.
Bestem, hvor mange kvadratcm vand der kan være i en 25 cm høj Sinus-vase.
Ved rotationen af M om førsteaksen fremkommer vasens bund, hvor x=0, og vasens åbning fremkommer, hvor x=k.
Bestem højden af en Sinus-vase, når dens åbning har en diameter på 8 cm.
En funktion f er bestemt ved
f(x)= 1.4sin(0.15-3)+3.6
I et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser er en punktmængde M afgrænset af grafen for f, førsteaksen, andenaksen og linjen med ligningen
x=k, hvor 15 er mindre eller = k som er mindre eller = 30
Den indre form af en bestemt Sinus-vase fremkommer ved, at punktmængden M roteres 360 grader om førsteaksen. Højden af vasen, målt i cm, er lig med k.
Bestem, hvor mange kvadratcm vand der kan være i en 25 cm høj Sinus-vase.
Ved rotationen af M om førsteaksen fremkommer vasens bund, hvor x=0, og vasens åbning fremkommer, hvor x=k.
Bestem højden af en Sinus-vase, når dens åbning har en diameter på 8 cm.
Svar #1
04. januar 2006 af sigmund (Slettet)
Det ser ud som om at du skal have fat i formlen for volumen af et omdrejningslegeme.
Desuden mangler der et x i dit udtryk for f(x). Ydermere ville jeg mene at der skulle stå "Bestem, hvor mange kubikcentimeter vand der kan være i en 25 cm høj vase."
Desuden mangler der et x i dit udtryk for f(x). Ydermere ville jeg mene at der skulle stå "Bestem, hvor mange kubikcentimeter vand der kan være i en 25 cm høj vase."
Svar #3
06. januar 2006 af HJÆLP!!! (Slettet)
nu har jeg så lavet opgave et, men nu kommer vi så til problemet med spørgsmålet om hvad højden vil være når diameteren er 8 cm. Håber er er nogen der kan hjælpe.
Svar #4
07. januar 2006 af fixer (Slettet)
Ved rotation om x-aksen vil f(k) være lig radius i åbningen. Løs derfor ligningen
f(k) = 4, 15=<k=<30
Iøvrigt er der nok sket en fejl ved opskrivningen af funktionsudtrykket i 0 - f afhænger ikke af x.
f(k) = 4, 15=<k=<30
Iøvrigt er der nok sket en fejl ved opskrivningen af funktionsudtrykket i 0 - f afhænger ikke af x.
Skriv et svar til: punktmængde osv:
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
