Matematik

Potens Ligning?!

05. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
Hvordan løses denne ellers så specielle ligning?
(2^x)*ln(2)*x*2^x=x*2^x

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2006 af Duffy

(2^x)*ln(2)*x*2^x = x*2^x


x*[(2^x)*ln(2)*2^x] = x*[2^x]


hvoraf ses at x = 0 må være en løsning

tilbage har vi så



(2^x)*ln(2)*2^x = 2^x


(2^x)*ln(2) = 1


(2^x) = 1/ln(2)


...


fortsæt nu selv - good luck!



Duffy

Skriv et svar til: Potens Ligning?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.