Matematik

Ligning, og ulighed.

06. januar 2006 af Cecilienielsen (Slettet)
Er der nogen der vil løse disse tre opgaver, med mellemregninger?

x-3:2= x+1

2x:5 > 6

5x:3 >= x+2

På forhånd tak :D

Svar #1
06. januar 2006 af Cecilienielsen (Slettet)

Jeg har lige to til.

y= ½x + 3

y= -x-3

Må også meget gerne regnes med mellemregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2006 af Romulus (Slettet)

1. Husk at der skal parentes om x-3 ellers vil det opfattes forkert pga. regningarternes hieraki.

(x-3)/2 = x+1 <=>
((x-3)/2)*2 = 2*(x+1) <=>
x-3 = 2x+2 <=>
-x = 5 <=>
x = -5


2.

2x/5 > 6 <=>
(2x/5)*5 > 5*6 <=>
2x > 30 <=>
x > 15


Nu synes jeg du skal komme med forslag til de andre opgaver og hvis du ikke forstår gennemgangen i de 2 ovenstående opgaver så spørg bare:-)




Svar #3
06. januar 2006 af Cecilienielsen (Slettet)

Okay, tak!
Kan du de tre andre?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#3
Ja, men jeg vil gerne se dig gøre et forsøg først, det er ligesom en mere eller mindre uskreven regel på SP, men nu har jeg da hjulpet dig igang.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#3
Eller jeg kan nr.3, men jeg kan ikke lige se hvad nr.4 og nr.5 går ud på, skal du tegne funktionerne?

Svar #6
06. januar 2006 af Cecilienielsen (Slettet)

Okay jeg prøver lige.

5x:3 >= x+2
5x>=x+2*3
x>=2*3:5
x>=6:5
x=1,2

Er det rigtigt?

Svar #7
06. januar 2006 af Cecilienielsen (Slettet)

# Nej de står i hvert fald sådan på mit papir?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#6

3. Er ikke helt rigtig, her er det rigtige facit med udregning

5x/3 >= x+2 <=>
(5x/3)*3 >= 3(x+2) <=>
5x >= 3x+6
2x >= 6
x >= 3

Ved ikke lige hvad opgaverne med y går ud på.

Svar #9
06. januar 2006 af Cecilienielsen (Slettet)

Okay, tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2006 af Duffy

y= ½x + 3

y= -x-3

--------------

1/2*x + 3 = -x-3

x = -4



Duffy

Skriv et svar til: Ligning, og ulighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.