Kemi

Naturfag

16. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej, er der nogen, der kan hjælpe mig i gang med disse opgaver?

Benzin indeholder bla. Oktan med den kemiske formel C8H18
Ved en fuldstændig forbrænding af oktan dannes der vand og kuldioxid.
Opskriv et afstemt reaktionsskema for denne proces
Mit svar: C8H18+ 12½02 bliver til 9H2O + 8CO2

Hvor mange g kuldioxid dannes ved fuldstændig forbrænding af 100g oktan?
Det er egentlig denne opgave jeg gerne vil have en hjælpende hånd til.

En lærer ønsker at fremstille 5 liter fortyndet svovlsyre (2mol/L) ud fra koncentreret svovlsyre(18mol/L)

Hvor stort et volumen skal læreren bruge af den koncentrerede syre?
Mit påbegyndte svar: V=n/c = 10/18mol/L = 0,55555…6
Hvad skal jeg så gøre??

Det hele ser lidt rodet ud, da jeg ikke kan lave sænket skrift, men jeg håber, at I kan hjælpe mig alligevel.

Svar #1
16. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg er ikke særlig god til kemi, men så vidt jeg kan huske, så bruger man kun naturlige tal som koefficienter, så du skal lige gange igennem med 2, men ellers ser første del fornuftig ud.

Resten bliver vist mere vildledning end vejledning hvis jeg skal "hjælpe", så jeg stopper her.

Svar #2
16. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Dominik Hasek> DØ din racist.

Brugbart svar (2)

Svar #3
16. november 2003 af KemiKasper (Slettet)

man kan sagtens bruge "unaturlige" tal som koefficienter... nogle gange er det faktisk MEGET praktisk

Brugbart svar (2)

Svar #4
16. november 2003 af KemiKasper (Slettet)

find ud af hvor mange mol octan der er i 100g. Derefter ganger du denne størrelse med 8(koefficienten foran carbondioxid).
Den eneste formel du skal bruge er:
M = m/n

Brugbart svar (2)

Svar #5
16. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Mange tak for det fine kompliment, Anonym!

Brugbart svar (2)

Svar #6
16. november 2003 af KemiKasper (Slettet)

http://www.studi.dk/forum/?vis=viewmsg&id=15445

Brugbart svar (2)

Svar #7
16. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

c=n/V<=>
c(fortyndet)=n/V(fortyndet)<=>
n=c(fortyndet)*V(fortyndet)

V=n/c<=>
V(koncentreret)=n/c(koncentreret)<=>
V(koncentreret)=(c(fortyndet)*V(fortyndet))/c(koncentreret)<=>
V(koncentreret)=(2mol/L*5L)/18mol/L
0,556L

og hvad var problemet? det var det du skulle finde og det du fandt...eller har jeg misforstået noget?

Skriv et svar til: Naturfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.