Matematik
Sandsynligheds regning!
08. januar 2006 af
Christina2004 (Slettet)
hej!
er der ikke nogen som kan hjælpe mig med denne her opgave:
I et eksperiment E er sandsynligheden 15 % for at en bestemt hændelse H indtræffer. Eksperimentet E udføres 22 gange, og de enkelte udførelser af eksperimentet er uafhængige af hinanden.
beregn sandsynligheden for at H indtræffer netop 2 gange.
Beregn sandsynligheden for at H indtræffer højst 2 gange.
Hvad er det største antal gange eksperimentet E må udføres hvis sandsynligheden for at H indtræffer højst 2 gange ikke må komme under 50 %.
løsning:
22! / (2! * (22-2)!) * 0,15^2 * (1-0,15)^(22-2) = 0,2014527
Dvs. at sandsynligheden for at H indtræffer 2 gange er 20,15 %
men de to andre ved jeg ikke hvordan jeg kan løse.
er der nogen der har et forslag
er der ikke nogen som kan hjælpe mig med denne her opgave:
I et eksperiment E er sandsynligheden 15 % for at en bestemt hændelse H indtræffer. Eksperimentet E udføres 22 gange, og de enkelte udførelser af eksperimentet er uafhængige af hinanden.
beregn sandsynligheden for at H indtræffer netop 2 gange.
Beregn sandsynligheden for at H indtræffer højst 2 gange.
Hvad er det største antal gange eksperimentet E må udføres hvis sandsynligheden for at H indtræffer højst 2 gange ikke må komme under 50 %.
løsning:
22! / (2! * (22-2)!) * 0,15^2 * (1-0,15)^(22-2) = 0,2014527
Dvs. at sandsynligheden for at H indtræffer 2 gange er 20,15 %
men de to andre ved jeg ikke hvordan jeg kan løse.
er der nogen der har et forslag
Svar #1
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)
Den første er korrekt løst.
"Beregn sandsynligheden for at H indtræffer højst 2 gange."
Her skal sandsynligheden P(X<=2) bestemmes, idet X er antal gange H indtræffer.
Her er X binomialfordelt, og P(X<=2)=P(X=0)+P(X=1)+P(X=2).
"Hvad er det største antal gange eksperimentet E må udføres hvis sandsynligheden for at H indtræffer højst 2 gange ikke må komme under 50 %."
Her skal du bestemme n, således at P(X<=2)>=0.50.
Du skulle gerne nå frem til en ligning i n, som du så skal løse.
"Beregn sandsynligheden for at H indtræffer højst 2 gange."
Her skal sandsynligheden P(X<=2) bestemmes, idet X er antal gange H indtræffer.
Her er X binomialfordelt, og P(X<=2)=P(X=0)+P(X=1)+P(X=2).
"Hvad er det største antal gange eksperimentet E må udføres hvis sandsynligheden for at H indtræffer højst 2 gange ikke må komme under 50 %."
Her skal du bestemme n, således at P(X<=2)>=0.50.
Du skulle gerne nå frem til en ligning i n, som du så skal løse.
Skriv et svar til: Sandsynligheds regning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
