Matematik
en anderledes opgave!
11. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
Vi antager,at jorden er en kugle med en omkreds ved ækvator på 40.000 km, og forestiller os, at der lægges et reb langst ækvator på jordoverfladen. Rebet skæres over og forlænges med 1 m. Hvis rebet spændes ud på pæle, så det igen danner en cirkel, hvor lange skal pælene så være???????
er der nogen som kan7vil hjælpe med den opgave...
den skal aflveres med 3 decimaler...........
så er der lige en til..
vis at: 7a+b/4^-4b^ - 3/4a+4b- 3/4a-4b = 1/4a-4b
er der nogen som kan7vil hjælpe med den opgave...
den skal aflveres med 3 decimaler...........
så er der lige en til..
vis at: 7a+b/4^-4b^ - 3/4a+4b- 3/4a-4b = 1/4a-4b
Svar #1
11. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Rebet er efter udvidelsen 40000.001 km langt og kan derfor udspænde en cirkel med radius 40000.001km/(2*pi) =~ 6366.197888 km. Oprindelig var det 40000 km langt og Jordens radius er således 40000km/(2*pi) =~ 6366.197724 km. Pælene skal derfor være 6366.197883 km - 6366.197724 km =~ 0.159 m
Skriv et svar til: en anderledes opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
