Matematik

liniær funktion

24. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg skal tegne grafen for en liniær funktion der går gennem punkterne A(2,-1) og B(10,f(10)).
Hvor ligger punktet B?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2003 af Jean

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=16017

Svar #2
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvor punktet B ligger kordinatsystemet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

Er det alt du har fået at vide?

Svar #4
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Opgaven lyder således: Grafen for en liniær funktion g går gennem punkterne A(2,-1) og B(10,f(10)). Tegn grafen for g i kordinatsystemet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

så må du altså også have en forskrift for en funktion f(x)!

Svar #6
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg er jo ikke i tvivl om at jeg for at finde punktet A skal 2 hen på x-aksen og 1 ned på y-aksen. Men hvad så med punktet B??? Jeg skal vel 10 hen på x-aksen men hvad så på y-aksen? Eller hvad....?

Svar #7
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Der skulle selvfølgelig stå Lene i stedet for anony i ovenstående

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

Ja... men der bør være en funktion
f(x) et sted.. den skal du sætte 10 ind i og så få en y værdi ud... læs opgaven igen... så vidt jeg kan se MÅ der simpelthen være en funktion du overser..

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2003 af Jean

Næ den er god nok en lineær funktion er på formen g(x)=ax, dvs. et punkt er nok til at bestemme g.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

er det sådn en sær regel jeg aldrig har hørt at f(x)=ax+b mens g(x)=ax?
næppe! Jeg kan virkelig ikke se hvorfor hun får oplyst 2 punkter hvor det enes y værdi er afhængigt af f... som så er en funktion der ellers overhoved ikke nævnes...

Svar #11
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, du har ret IngenKenderDagen. Nu forstår jeg hvad du mener. Du får lige HELE opgaven her.

En funktion f er bestemt ved

-½x+5 for x mindre end eller = 5

-2x+8 for 2 mindre end x og x mindre end eller = 5

x-7 for x større end 5

Tegn grafen for x.

Og så kommer så opgaven jeg har skrevet, hvor g skal tegnes i samme kordinatsystem. Jeg har uden problemer tegnet f.

Svar #12
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Der skulle selvfølgelig stå: tegn grafen for f og IKKE x

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

ok... så skal 10 sættes ind i den sidste, x-7, eller lettere, find 10 og før op/ned til grafen for f...

Svar #14
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Vil det sige at punktet kommer til at hedde B(10,-7) ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

nej...

B ligger i (10,f(10)). når x=10 skal du så finde ud af hvad y er.
"
-½x+5 for x mindre end eller = 5

-2x+8 for 2 mindre end x og x mindre end eller = 5

x-7 for x større end 5
"
10 er større end 5 altså skal du her bruge at f(x)= x-7.
f(10)= 10-7= 3. B=(10,3)

Svar #16
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Du er simpelthen bare verdens største skat. Nu kan jeg godt se hvad du mener. Jeg skynder mig at printe det ud så jeg ikke glemmer det til en anden gang. Endnu engang en STOR tak for hjælpen. Nu kan jeg endelig få lavet lektierne færdig. Hej hej.

Skriv et svar til: liniær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.