Fysik
Fysik - gravitation
10. januar 2006 af
Anna18 (Slettet)
Hej..
Er der nogen der vil tjekke mine resultater i denne opgave? Jeg har skrevet hvilken formel jeg har brugt.. Det er mest mht. den sidste del opgave (b) - idet en af mine klassekammerater har brugt en anden formel..
En satellit med massen 244 kg bevæger sig omkring Jorden i en cirkelformet parkeringsbane med radius 6875 km. Jordens masse er 5.98*10^24 kg
a) Find satelittens fart
v=sqrt(G*M/r)=7618.37 m/s
Man ønsker nu at give satelitten en elliptisk bane, hvor den i det nærmeste punkt P fortsat har afstanden 6875 km fra Jordens centrum, mens den i det fjerneste punkt A skal have afstanden 45760 km fra Jordens centrum. Dette opnås ved, at man i en lille omegn omkring P øger satelittens hastighed i banetangentens retning, så den nye fart ved P bliver 10.04 km/s.
b) Hvor stor bliver hastigheden i A?
E_mekP=E_mekA
<=>
1/2*m*(v_P)^2-G*m*M/r_P = 1/2*m*(v_A)^2-G*m*M/r_A
<=>
v_A=1470.5 m/s
Mvh. Anna
Er der nogen der vil tjekke mine resultater i denne opgave? Jeg har skrevet hvilken formel jeg har brugt.. Det er mest mht. den sidste del opgave (b) - idet en af mine klassekammerater har brugt en anden formel..
En satellit med massen 244 kg bevæger sig omkring Jorden i en cirkelformet parkeringsbane med radius 6875 km. Jordens masse er 5.98*10^24 kg
a) Find satelittens fart
v=sqrt(G*M/r)=7618.37 m/s
Man ønsker nu at give satelitten en elliptisk bane, hvor den i det nærmeste punkt P fortsat har afstanden 6875 km fra Jordens centrum, mens den i det fjerneste punkt A skal have afstanden 45760 km fra Jordens centrum. Dette opnås ved, at man i en lille omegn omkring P øger satelittens hastighed i banetangentens retning, så den nye fart ved P bliver 10.04 km/s.
b) Hvor stor bliver hastigheden i A?
E_mekP=E_mekA
<=>
1/2*m*(v_P)^2-G*m*M/r_P = 1/2*m*(v_A)^2-G*m*M/r_A
<=>
v_A=1470.5 m/s
Mvh. Anna
Svar #2
05. oktober 2006 af sporty-piiie (Slettet)
Jeg skal lave helt den samme opgave som den overstående, så er det bare lige jeg har et lille spørgsmål ved den første del.
ved formlen:
v=sqrt(G*M/r)=7618.37 m/s
hvad er det der sqrt?? og hvad er G og hvilken masse er det der bliver brugt?? kan ikke finde formlen i min formel samling:S
ved formlen:
v=sqrt(G*M/r)=7618.37 m/s
hvad er det der sqrt?? og hvad er G og hvilken masse er det der bliver brugt?? kan ikke finde formlen i min formel samling:S
Skriv et svar til: Fysik - gravitation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
