Matematik

Hjælp til ligningen

10. januar 2006 af bjerring (Slettet)
Vi har fået stillet nogen opgaver men efter en lang pause fra faget er jeg kommet fuldstændig i tvivl om hvordang jeg skal løse følgene opgaver.

4/3x-5=8/3+2x
3*(4/3x-5)=3*(8/3+2x)

så lang kan jeg komme.jeg ved den skal give -23/2 men det kan jeg simpelthen ikke få den til.

på forhånd tak

Hilsen Stine




Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2006 af 2835 (Slettet)

4/3x-5=8/3+2x
3*(4/3x-5)=3*(8/3+2x)
4/x - 5 = 8 + 2x
-13 = 1,75x
x = -13/1,75

er lidt i tvivl, du mangler at gøre ligningen fuldstændig forståelig, idet du mangler parenteser

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2006 af Deschain (Slettet)

Ja, du bliver nødt til at sætte nogle paranteser, ellers er det jo umuligt at hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2006 af Sicma (Slettet)

Mon ikke at ligningen skal se sådan ud:

(4/3x)-5=(8/3)+2x

... så passer det med facit i #0

:D

Svar #4
10. januar 2006 af bjerring (Slettet)

i min opgave jeg har fået fra læren er der ingen parenteser
de parenteser i 2 linie er nogen parenteser jeg fik afvide jeg skulle sætte for at løse den men de hjalp mig ikke særlig meget.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2006 af Deschain (Slettet)

Nej men i din opgave er der vel egentlige brøkstreger, hvor tæller står over nævner?

Svar #6
10. januar 2006 af bjerring (Slettet)

jep det er der, men aner ikke hvordan man skal skrive det på en computer så regnede med at man kunne gøre det på denne måde

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2006 af Deschain (Slettet)

Altså hvis du nu har fx. 2x+5 som tæller og 6x^2+7 som nævner, laver du blot paranteser, så det kommer til at stå således:
(2x+5)/(6x^2+7)

Svar #8
10. januar 2006 af bjerring (Slettet)

jeg er nok lidt for dum til at forstå dette eller måske er det for sent på aftnen.

men når den lyder sådan
3/4x-5=8/3+2
3*(4/3x-5)=3*(8/3+2x)
12/3x-15=24/3+6x
4x-6x-15=8+6x-6x
-2x-15=8
-2x-15+15=8+15
-2x=23

er det helt forket
og ved så heller ikke hvordan jeg så får den til -23/2 (skrevet som brøk)

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2006 af Deschain (Slettet)

Ja, det er rigtig nok det du har lavet, og du er jo næsten færdig. Du skal blot dividere med -2 på begge sider af lighedstegnet og får så x = -23/2.

Skriv et svar til: Hjælp til ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.