Matematik

Ekspotentiel funktion

10. januar 2006 af MrJonas (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg den procentvise stigning for y, hvis x bliver 30% større? Det drejer sig om en ekspotentiel funktion!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2006 af 2835 (Slettet)

eks.

(5,30) = (Xo,Yo)

f(x)=4*3^x

beregn så 30% af 5 og læg det til 5 (5*1,30)

beregn så f(5*1,30) som er y når x stiger med 30%, berege så hvor meget y stiger fra ved f(5)

MIT BUD

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
10. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

Jeg synes bare at hvis jeg tjekker den efter ved at beregne den for andre punkter bliver procentdelen hele tiden større.. Men det er måske den korrekte måde at løse den på?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2006 af 2835 (Slettet)

spørgsmålet er om opgaven gælder for et bestemt interval eller om de spørg generalt, for så skulle man tror at den procentvise forskel ville være konstant

::2835::

Svar #4
10. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

Er ikke helt med hvad du mener, men ligningen hedder v=374,53*1,001^T

v: 193 223 243 273 293 323
T: 542 582 609 642 669 700

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2006 af 2835 (Slettet)

hvordan er opgave formuleringen?

Svar #6
10. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

Først skal jeg bestemme a og b, er gjort, og så skal jeg bestemme t ved v= 560 er gjort..

Der er egentlig ikke så meget forklaring der står ordret: Bestemt den procentvise ændring i v, når T bliver 30% større

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2006 af 2835 (Slettet)

Så vil jeg havde gjort som jeg beskrev i #1, tag den første T-værdi i #4, og gang den med 1,30 og gå videre derfra, det er mit bud.

::2835::

Svar #8
10. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

okay.. det har jeg allerede gjort, men så holder jeg bare fast i det, synes bare det var for let:S?

Skriv et svar til: Ekspotentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.