Matematik
Ligninger
10. januar 2006 af
Naima (Slettet)
Er gået i stå , og håber at i kan hjælpe mig...
TaaK på Forhånd
(2x+5)-(x-7)=2
-(2x-6)+(-x+7)=7
3(2x-9)+2(3x+4,5)=0
(5-2x)+8(2x+4)+5=0
TaaK på Forhånd
(2x+5)-(x-7)=2
-(2x-6)+(-x+7)=7
3(2x-9)+2(3x+4,5)=0
(5-2x)+8(2x+4)+5=0
Svar #1
10. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Sandsynligheden for at få hjælp bliver omtrent uendelig meget større, hvis du fortæller hvad det er du skal og hvor du går i stå.
Sandsynligheden for at få hjælp bliver omtrent uendelig meget større, hvis du fortæller hvad det er du skal og hvor du går i stå.
Svar #2
10. januar 2006 af Sentinox (Slettet)
Du må da komme med et forslag?
Den første:
(2x+5)-(x-7)=2
start med at hæve paranteserne
Den første parantes kan hæves uden videre:
(2x+5) = 2x+5
Den anden parantens, har et minus foran, og derfor skifter elementerne i parantesen fortegn:
-(x-7) = -x+7
Vi har nu sammenfattet:
(2x+5)-(x-7)=2 <=>
2x+5 - x+7 = 2
Sørg nu for at der kun er x'er på den ene side af parantesen:
2x+5 - x+7 = 2 <=>
2x-x =2-5-7
Vi udregner begge sider:
2x-x = x
2-5-7 = -10
Samlet har du nu, at x = -10
Prøv nu med de andre...
//Sentinox
Den første:
(2x+5)-(x-7)=2
start med at hæve paranteserne
Den første parantes kan hæves uden videre:
(2x+5) = 2x+5
Den anden parantens, har et minus foran, og derfor skifter elementerne i parantesen fortegn:
-(x-7) = -x+7
Vi har nu sammenfattet:
(2x+5)-(x-7)=2 <=>
2x+5 - x+7 = 2
Sørg nu for at der kun er x'er på den ene side af parantesen:
2x+5 - x+7 = 2 <=>
2x-x =2-5-7
Vi udregner begge sider:
2x-x = x
2-5-7 = -10
Samlet har du nu, at x = -10
Prøv nu med de andre...
//Sentinox
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
