Matematik

Hjælp til ligning..

11. januar 2006 af Lektie boy (Slettet)
Hej brugere på studieportalen. Jeg har siddet og tygget på denne ligning længe, men kan ikke rigtigt overskue hvordan den skal løses.. Nogle der kan hjælpe?

x - 40/x^2 - (20-√2)/x^2 = 0

Svar #1
11. januar 2006 af Lektie boy (Slettet)

der er en fejl i opgaven

x - 40/x^2 - (20-kvadratrod(2))/x^2 = 0

man kunne åbenbart ikke lave kvadratrodstegnet her.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2006 af Sicma (Slettet)

Jeg går ud fra at du mener: (ellers må du sige til)

(x - 40)/x^2 - (20- sqrt(2))/x^2 = 0

Så kan du sætte det hele under fælles brøkstreg:

(x-40)+(-5*4+sqrt(2))/x^2 = 0

(x-40+sqrt(2)-20)/x^2 = 0

(x+sqrt(2)-60)/x^2 = 0

Så fjerner du brøkstregen:

x + sqrt(2)-60 = 0

Endelige præcise resultat bliver så:

x = -sqrt(2)+60
===================

I følgene link kan du teste om det er rigtigt:
http://www.quickmath.com/

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2006 af Sicma (Slettet)

sqrt = kvadratrod

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2006 af Sicma (Slettet)

I anden mellemregning skal der selvfølgelig bare stå '-20' istedet for '-5*4'.

Svar #5
11. januar 2006 af Lektie boy (Slettet)

resultatet ser fint ud.. men der er tale om 3 forskellige led i starten af opgaven

(x) - (40/x^2) - (20- sqrt(2))/x^2 = 0

Svar #6
11. januar 2006 af Lektie boy (Slettet)

jeg skriver vist stadig opgaven forkert ind.. den ser sådan ud:

(x) - (40/x^2) - (20 * sqrt(2))/x^2 = 0

Svar #7
11. januar 2006 af Lektie boy (Slettet)

altså er der et gange tegn mellem 20 og kvadratrod 2

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2006 af Duffy

#7: hvorfor skriver du så et minus?

Gangetegn laves med ALT + 250
eller med *



Duffy

Svar #9
11. januar 2006 af Lektie boy (Slettet)

Ja, jeg ved det godt. Men det er enlang ligning og jeg er ikke rigtig god til at skrive sådan noget ind på denne måde..

Skriv et svar til: Hjælp til ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.