Matematik
1.021 vektor
11. januar 2006 af
Goingforwin (Slettet)
I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved:
5-t
a = ( )
2
og
4
b=( )
t+1
hvor t er et tal.
Bestem t, således at a er vinkelret på b..
Der må ikke bruges hjælpemidler, og jeg fatter hat.. Så vil gerne hvis en hurtigt lige kunne løbe den igennem for mig.. Så kan jeg prøve det prøve det på nogle opg. der ligner..
5-t
a = ( )
2
og
4
b=( )
t+1
hvor t er et tal.
Bestem t, således at a er vinkelret på b..
Der må ikke bruges hjælpemidler, og jeg fatter hat.. Så vil gerne hvis en hurtigt lige kunne løbe den igennem for mig.. Så kan jeg prøve det prøve det på nogle opg. der ligner..
Svar #1
11. januar 2006 af lany (Slettet)
Jeg vil ikke "løbe den igennem", men jeg vil give dig et hint. Hvis skalarproduktet er nul, vil de to vektorer stå vinkelret på hinanden. Dvs. beregn skalarproduktet (´prikproduktet´), sæt det lig nul og isoler t....
Jeg håber, det hjælper.
Jeg håber, det hjælper.
Skriv et svar til: 1.021 vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
