Matematik
Skæringspunkt
12. januar 2006 af
AC_CA (Slettet)
Hvordan finder jeg særingspunkt mellem
f(x) = ½x + (0,9)^x
og y = ½x + 2
jeg ved godt man skal sætte dem = hinanden.
Men jeg kan ikke rigtig finde den rigtige løsning?
f(x) = ½x + (0,9)^x
og y = ½x + 2
jeg ved godt man skal sætte dem = hinanden.
Men jeg kan ikke rigtig finde den rigtige løsning?
Svar #1
12. januar 2006 af *pernille* (Slettet)
Hvis der ikke står beregn burde du kunne finde dét på din grafregner.
Og du kan også bruge grafregneren til at tjekke dit resultat med :)
Og du kan også bruge grafregneren til at tjekke dit resultat med :)
Svar #2
12. januar 2006 af daque (Slettet)
½x + (0,9)^x = ½x + 2
½x - ½x + (0,9)^x = ½x - ½x + 2
(0,9)^x =2
og så bruge logaritmen.
den x værdi du kommer frem til sætter du så ind i
y = ½x + 2
og så har du skæringspunktet (x,y)
½x - ½x + (0,9)^x = ½x - ½x + 2
(0,9)^x =2
og så bruge logaritmen.
den x værdi du kommer frem til sætter du så ind i
y = ½x + 2
og så har du skæringspunktet (x,y)
Skriv et svar til: Skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
