Kemi

Nogen der kan hjælpe

15. januar 2006 af poulter (Slettet)
hejsa og på forhand tak..

Jeg har en opgave som jeg skal bruge lidt hjælp til.. håber du kan finde ud af den og hjælpe mig på vej..

Opgaven

I en 0,0500 M vandig opløsning af myresyre måles pH ved 25 grader til at være 2,54.
a)beregn protolysegraden for myresyre i opløsningen.
b)beregn ud fra målingen styrkekonstanten Ks for myresyre ved 25 grader.
Til 1,00 L af opløsningen sættes 4,08 g natriumsulformiat. Opløsningens volumen ændres ikke mærkbart herved.
c)beregn pH for den nye opløsning
Der tilsættes nu 40 mL 1,00 M saltsyre.
d)Hvad bliver pH for opløsningen herefter.

Håber du kan hjælpe mig lidt med denne opgave... bare med et par formler...

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2006 af Eva (Slettet)

hvilken bog står opgaven i??

Svar #2
15. januar 2006 af poulter (Slettet)

opgaven står i en rød opgave bog med to mus på forsiden... bogen hedder opgaver kemi

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2006 af Eva (Slettet)

okay... har regnet den før..

jeg synes du skulle prøve at komme med bud på hvordan du vil lave den..
Så kan jeg hjælpe dig videre når du går i stå...

Mvh Eva





Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2006 af KemiKasper (Slettet)

a) Idet du kender pH kan du finde [H+] og der må gælde at [H+] = [HCOO-].

b) Brug igen [H+] = [HCOO-] og at [HCOOH] = c(HCOOH)-[H+]

c) Pufferopløsning (hvis du altså mener natriumformiat..).

d) Så vil noget af formiaten reagere med syre og danne myresyre. Beregn hvor meget og brug pufferligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2006 af Romulus (Slettet)

a)

Formel: alfa = [H3O+]/cs

alfa = protolysegrad

Du kender den formelle koncentration (cs) = 0,0500 M og du skal altså finde [H3O+]. Du har pH = 2,54, dermed må [H3O+] være 10^-2,54 = 2,884*10^-3 M

alfa = (2,884*10^-3 M) / 0,0500 M
alfa = 0,0576

Protolysegrad = 5,76 %

b)

Formel : ks = ([H3O+]^2) / (cs-[H3O+])

Facit = 1,765*10^-4


Jeg skal lige ud en tur, så når ikke lige mere lige foreløbig.



Svar #6
15. januar 2006 af poulter (Slettet)

okay... Tak skal i ha´ det var virkelig noget der hjalp...

Svar #7
15. januar 2006 af poulter (Slettet)

men det var egentlig mere de sidste to opgaver jeg har mest brug for hjælp i... så hvis der er en der gider hjælpe mig lidt ville det altså bare være super fedt...

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2006 af frodo (Slettet)

gør som kasper foreslår i #4, idet formiationen er den korresponderende base til myresyre..

Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.