Matematik

Differentialkvotient m. brøk

15. januar 2006 af sundancekid (Slettet)
Har brug for hjælpe til denne opg.:
opgave 5.005 fra Eksamensopgaver i matematik, b-niveau.

Bestem differentialkvotienten f'(x)af
f(x)= cosx / (2x+17)

Jeg har splittet brøken op i to egne funktioner og differentieret dem og sat dem sammen korrekt.
Men ka ikke reducere den videre herfra:

f'(x) = ( -sinx*(2x+17)-cos2x ) / (2x-17)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2006 af and115 (Slettet)

f'(x)=-sin(x)*(2x+17)-2cos(x)/(2x+17)^2

= -(2·COS(x)+(2·x + 17)·SIN(x))/(2·x + 17)^2

Svar #2
15. januar 2006 af sundancekid (Slettet)

Jamen det jo bare en ændring af rækkefølgen

Svar #3
15. januar 2006 af sundancekid (Slettet)

Hmm..
antager at ligningen ikke kan reduceres videre

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2006 af CziX (Slettet)

Normalt reducerer man heller ikke en brøk, når man snakker om differentialkvotienter.

Svar #5
15. januar 2006 af sundancekid (Slettet)

Okay, vidste jeg ikke
Tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2006 af TF (Slettet)

Husk lige f(x)=cosx / (2x+17) =>
f(x)=(cos(x))*(2x+17)^(-1)
derfor er f'(x)= cos(x)*(-1)*(2x+17)^(-2)*2 + (-sin(x))*(2x+17)^(-1)

Skriv et svar til: Differentialkvotient m. brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.