Matematik
Bestemmelse af t
17. januar 2006 af
KR. (Slettet)
Heysa! Er der en der kan give mig et tip til flg:Beregn de værdier af tallet t, for hvilke arealet af det parallelogram, som udspændes af vektor b + ta(a=vektor a) og vektor b, er lig med 676.
Vektor a=(2 29)
Vektor b=(-5 12)
Hygge!!!
Vektor a=(2 29)
Vektor b=(-5 12)
Hygge!!!
Svar #2
17. januar 2006 af Kvika (Slettet)
Beregning af t:
vektor(b+ta)=(-5 12)+t(2 29) - husk reglen om at faktoren (her t) både skal ganges ind i begge vektor a' koordinater.
vektor b= (-5 12)
Du ved, at den numeriske værdi af determinanten er lig med arealet af det parallelogram, de to vektorer udspænder.
Du indsætter vektorerne nedenfor.
A(parallelogram)=|det(b+ta,b)|=676
Dernæst kan du beregne t.
vektor(b+ta)=(-5 12)+t(2 29) - husk reglen om at faktoren (her t) både skal ganges ind i begge vektor a' koordinater.
vektor b= (-5 12)
Du ved, at den numeriske værdi af determinanten er lig med arealet af det parallelogram, de to vektorer udspænder.
Du indsætter vektorerne nedenfor.
A(parallelogram)=|det(b+ta,b)|=676
Dernæst kan du beregne t.
Skriv et svar til: Bestemmelse af t
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
