Matematik

matematik opgave!

17. januar 2006 af MrJonas (Slettet)
Har brug for hjælp til denne opgave: http://peecee.dk/?id=26060
Kan ikke rigtig finde rundt i noget af den!

Svar #1
17. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

? Tips er også velkommen

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

1) Da AB og CD er parallelle er stykkerne BC og AE lige lange, dvs. begge x. Vinkel A er summen af en vinkel på 90 grader, som danner det ene hjørne i firkant ABCE, og en vinkel A' på 45 grader, som danner det ene hjørne i trekant A'ED. Da A' er 45 grader er DE og EA lige lange.

2) Kald AB for z og udtryk at hegnslængden z+2x skal være 20 m (hvorfor?).

Udtryk dernæst arealet af trapezet som summen af arealet zx af ABCE og ½x² af trekanten (hvorfor?).

z kan bortskaffes og der fremkommer en funktion af z alene.

3) Grafen for T er en parabel med grenene opad og T har derfor globalt maksimum i parablens toppunkt.

4) Same teknik som i 2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

vinkelsummen i trekanten er 180

vinkelE=90
135-90=45 for vinkelA
180-90-45=45 for vinkelD


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

#3 jeg var for sent på den til at svare færdig. Jeg ser du har fået hjælp af fixer

Svar #5
17. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

Mange tak for hjælpen, lige hvad jeg havde brug for! Men tænker, hvad kigger i efter, når i skal løse sådan en opgave? Virker som om i kan se det rimelig hurtigt

Skriv et svar til: matematik opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.