Matematik

opgave 4.40 opgave 3

17. januar 2006 af Ludobrik (Slettet)
Nogen der kan dif den her f(x)= 2x^2-3x-2/x-3

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2006 af lany (Slettet)

Før du får hjælp af mig, skal du vist lige kigge i din bog..... Husk, at 2/x=2x^(-1).

Som eksempel kan du evt. kigge på
f(x)=3x^2, som giver f´(x)=2*3*x^(2-1)=6x

Svar #2
17. januar 2006 af Ludobrik (Slettet)

forstår det ikke

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

lany mener at 2/x kan skrives som

2x^(-1)

Svar #4
17. januar 2006 af Ludobrik (Slettet)

altså en funktion f er givet ved

f(x) = 2x^2 - 3x - 2 over x - 3.

Ved ikke hvorn jeg kommer igang med f'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

2/x = 2*(1/x) = 2* x^-1

Svar #6
17. januar 2006 af Ludobrik (Slettet)

f(x) = 2x^2 - 3x - 2 divideret med x - 3.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2006 af lany (Slettet)

#4: Du bliver altså nødt til at skrive opgaven rigtigt, ellers kan svaret ikke blive rigtigt!

Du mener:

f(x)=(2x^2-3x-2)/(x-3)

Det er væsentligt forskelligt fra det, du har skrevet i #0.
Denne funktion skal differentieres som en brøk. Kig i din bog og seom ikke du kan finde et eksempel, der behandler differentiation af et udtryk af formen f(x)=u(x)/v(x).

Svar #8
17. januar 2006 af Ludobrik (Slettet)

sorry er bare ret presset, som alle andre... jeg vil bare gerne vide hva 2x^2 er i f'(x) så kan jeg komme videre

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

2*((2-3x-2)/(x-3))

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2006 af lany (Slettet)

f(x)=2x^2 => f´(x)=4x.... men hvad får du ud af det? Du skulle gerne finde en regneregel, så du selv kan finde resultatet. I #1 har jeg givet et eksempel, der kan hjælpe dig.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Unskyld fejlen #8 4x

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

http://www.formel.dk/

Svar #13
17. januar 2006 af Ludobrik (Slettet)

nu har jeg prøvet..

(4x - 3*2x - 2)/(1-3)

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2006 af lany (Slettet)

Hvilken formel har du fundet til differentiation af en brøk?

Svar #15
17. januar 2006 af Ludobrik (Slettet)

kiggede lidt i mine noter også kom det frem.. skal jeg bruge den der hedder :(f/g)' (x) = f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x)/(g(X))^2

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. januar 2006 af lany (Slettet)

Præcis!! Dog skal vi lige sætte nogle paranteser:
(f/g)'(x) = (f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/(g(x))^2

Nu skal du finde f(x) og g(x). Hvad bliver de?

Svar #17
17. januar 2006 af Ludobrik (Slettet)

okay. g(x)= (x-3) ,f(x) = 2x^2-3x ved ikke

Brugbart svar (0)

Svar #18
17. januar 2006 af lany (Slettet)

Meget tæt på at være rigtigt! Du mangler lidt i f(x). Den bliver f(x)=2x^2-3x-2, men du har nok bare lavet en skrivefejl.
Husk på,at den oprindelige funktion var
h(x)=(2x^2-3x-2)/(x-3)

f(x) er tælleren, og g(x) er nævneren.

Nu skal du indsætte i formlen fra #16, dvs. du skal have fundet f´(x) og g´(x). Hvad finder du dem til?

Svar #19
17. januar 2006 af Ludobrik (Slettet)

oki f'(x) = 4x-3*2x-2 , g'(x) = (1-3)

Brugbart svar (0)

Svar #20
17. januar 2006 af lany (Slettet)

Du er på rette vej, men husk på, at konstanter giver 0, når de differentieres. Ligeledes giver en konstant gange x differentieret blot konstanten. Dvs.

f´(x)=4x-3 og g´(x)=1. Kan du se det?

Indsæt nu i formlen, som du selv fandt i dine noter.

Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.