Fysik

Bølger

17. januar 2006 af neilpryde (Slettet)
Skal finde lydbølgers bølgelængde i flydende helium.

Jeg ved at lydbølgernes frekvens er 4,2GHz og at lydens fart i flydende helium er 240 m/s.

Hvordan er det nu lige man gør?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

bølgel.(lamda) = fart(v) / frekvens(f)

håber det hjalp

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

Husk at lave Giga Hz om til Hz

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

m/s / -s = [m]

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Giga = 10^9

4,2 GHz = 4,2*10^9 Hz

Hz = s^-1

lambda = (240 m/s)/(4,2*10^9) = 5.714*10^-8. Det er en meget lille størrelse og derfor angiver man oftest bølgelængder i nm.

1 nm = 10^-9 m

(5,714*10^-8)*(10^9) = 57,14 m


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#3
Du mener vel (m/s)/(s^-1) = m ?



Jeg har da lige sjukket lidt i #4

lambda = (240 m/s)/(4,2*10^9 s^-1) = 5.714*10^-8 m

(5,714*10^-8 m)*(10^9) = 57,14 nm



Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

hehe.. skulle lige til at sige at det var nogle lange bølger :P

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#6
Hehe, ved ikke lige hvad jeg tænkte på. Havde også helt glemt enheder overalt :S.

Men du er med på at formlen i #3 er forkert og retteligt skal være som skrevet i #5?

Svar #8
17. januar 2006 af neilpryde (Slettet)

ja, mente bare at jeg skulle have et brydningsindeks med, men efter et nærmere studie, fandt jeg frem til samme resultat som du.

Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

ahh ja, glemte helt enheden på Hz

Det kan jo ske for selv den bedste :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

#7 tror du, du kan hjælpe mig med at beregne lydens hastighed en vinterdag... er kørt fast i den..

hvis du har tid så opretter jeg lige et oplæg med mine beregninger, så kan du jo evt. se hvor den går galt?

Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.