Matematik

løs ligning med e og ln

19. januar 2006 af IMB (Slettet)
hey folkens
jeg har svært ved at læse denne ligning:

(e^(2x)-7))*ln(2x)=0

Kan i hjælpe mig i gang?

Svar #1
19. januar 2006 af IMB (Slettet)

altså den rigtige ligning hedder (e^(x) - 5) * ln(x) = 0
men hvis i viser mig et eksempel, tror jeg godt jeg kan klare det

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2006 af fixer (Slettet)

Anvend nulreglen der siger, at et produkt er nul dersom mindst een af faktorerne er nul. Løsningsmængden til ligninger af typen

(e^(ax)-k)*log(x) = 0 , a,k E R

er derfor foreningsmængden af løsningerne til ligningerne

e^(ax)-k = 0 \\/ log(x) = 0


Svar #3
19. januar 2006 af IMB (Slettet)

havde ikke lige hørt om den regel før, men jeg fandt det lige i min bog, så tak for hjælpen.

Svar #4
19. januar 2006 af IMB (Slettet)

øhhm, hvis det var, kunne jeg så også godt løse den som en 2. gradligning?
Hvad vil ln(x)*e^x give?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2006 af fixer (Slettet)

Nej, det kunne du ikke. ln(x)*e^x er ikke andet end ln(x)*e^x.

Svar #6
19. januar 2006 af IMB (Slettet)

okay! men forstår det ellers godt.

Skriv et svar til: løs ligning med e og ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.