Kemi
Kviksølv!
19. januar 2006 af
sortesilass (Slettet)
Håber der er ngn som kan hjælpe med flg opgave???
Ved kvalitativ påvisning af kviksølv udnytter man, at Hg2 2+ danner et tungt opløseligt salt kviksølv(II)chlorid, Hg2Cl2, vi undersøger en prøve, hvor 65% af det totale kviksølvindhold findes i form af Hg2 2+ og resten i form af Hg 2+ .
til 2,0 ml af prøven sættes 0,5mL 0,5M saltsyre
Hvor lille skal det totale kviksølvindhold i prøven være, for at der ikke kan dannes bundfald af Hg2Cl2? resultat skal angives i mol/L
jeg har slået Ko Hg2Cl2 for op til : Ko= 1,3*10-18 M3
og jeg ved at, når opløsningen er mættet dvs. alt er opløst skal [Hg2]*[Cl] være større end Ko
men hvordan beregner jeg koncentrationerne osv??
på forhånd tak
Ved kvalitativ påvisning af kviksølv udnytter man, at Hg2 2+ danner et tungt opløseligt salt kviksølv(II)chlorid, Hg2Cl2, vi undersøger en prøve, hvor 65% af det totale kviksølvindhold findes i form af Hg2 2+ og resten i form af Hg 2+ .
til 2,0 ml af prøven sættes 0,5mL 0,5M saltsyre
Hvor lille skal det totale kviksølvindhold i prøven være, for at der ikke kan dannes bundfald af Hg2Cl2? resultat skal angives i mol/L
jeg har slået Ko Hg2Cl2 for op til : Ko= 1,3*10-18 M3
og jeg ved at, når opløsningen er mættet dvs. alt er opløst skal [Hg2]*[Cl] være større end Ko
men hvordan beregner jeg koncentrationerne osv??
på forhånd tak
Svar #1
19. januar 2006 af frodo (Slettet)
du har et volumen på 2,5mL
altså en femgradsfortynding af saltsyren, hvorfor [Cl-]=0,5M/5=0,1M
indsæt dette i ionproduktet, og isoler [Hg_2^{2+}]
altså en femgradsfortynding af saltsyren, hvorfor [Cl-]=0,5M/5=0,1M
indsæt dette i ionproduktet, og isoler [Hg_2^{2+}]
Svar #2
19. januar 2006 af sortesilass (Slettet)
okay.. men hva så med de oplysninger jeg får om indholdet af kviksølv i prøven? altså hhv. 65% Hg2^2+ og den resterende altså 35% af prøven indholder kviksølv på formen Hg^2+, skal det ikke bruges til beregningerne??
Svar #3
19. januar 2006 af frodo (Slettet)
altså den koncentration af [Hg_2^{2+}] du udregner vha. ionspoduktet(som i øvrigt retteligt er [Hg_2^{2+}]*[Cl-]^2), lad os kalde den x udgør kun 65% af kviksølvet:
x*0,65=y, hvor y er det totale kviksølvinghold..
x*0,65=y, hvor y er det totale kviksølvinghold..
Skriv et svar til: Kviksølv!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
