Tysk

fra danske til tyske sætninger

20. januar 2006 af mariann (Slettet)
hej er der en eller flere som ville være så venlig at kigge på mine tyske sætninger, om de altså er rigtige, så ville jeg blive meget glad. det er en aflevering. mvh mariann

1)Han henter sin mor
Er abholt seine Mutter

2) Hun henter sin far
Sie abholt seinen Vater

3) De henter deres forældre
Sie abholen ihre Eltern

4) Vi undersøger vores muligheder
Wir untersuchende unsere Möglichkeiten

5) I fortæller dem jeres styrker
Ihr erzählte sie euer schaften

6) Jeg besøger mine venner
Ich besuche meinen Freunde

7) Politikeren holder sin tale
Der politiker halt seine sprache

8) Samfundet støtter sine borgere
Die Gesellschaft stützt sein Bürger

9) Landet hedder Tyskland, og dets indbyggere taler tysk
Das Land heißt Deutschland und seine Einwohner sprechen Deutsch

10) Deres historie er broget, og krige har præget landet
Ihre Geschichte sein bunt und Kriege hatte eingeprägt das Land






Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2006 af Romulus (Slettet)

1. Er holt seine Mutter.

2. Er holt seinen Vater.

3. Sie holen ihre Eltern.

4. Wir untersuchen unsere Möglichkeiten.

5. Ihr erzählt ihnen euere starke Seite.

6. Ich besuche meine Freunde.

7. Der Politiker hält seine Sprache.

8. Die Gesellschaft stützt seine Bürger.

9. Das Land heisst Deutschland und seine Einwohner sprechen Deutsch.

10. Ihr Geschichte ist bunte und Kriege haben das Land geprägt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2006 af Fingersen (Slettet)

Enkelte rettelser til #1:

5: starke Seite --> starken Seiten

6: Sprache --> Rede

7: seine Bürger --> ihre Bürger

8: stützt --> unterstützt

9: heisst --> heißt

10: bunte --> bunt

MVH
Fingersen

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2006 af Fingersen (Slettet)

Lige gået lidt kludder i sætningstallene, så her er de igen:

5: starke Seite = starken Seiten
7: Sprache = Rede
8: stützt seine Bürger = unterstützt ihre Bürger
9: heisst = heißt
10: bunte = bunt

MVH
Fingersen

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2006 af danielruhmann (Slettet)

Her er mit bud:-)
Det er set i forhold til #1

1. Er holt seine Mutter.

2. Er (SIE) holt seinen Vater.

3. Sie holen ihre Eltern.

4. Wir untersuchen unsere Möglichkeiten.

5. Ihr erzählt ihnen euere (EURE) starke (ADJ. DEK. -> STARKEN) Seite.

6. Ich besuche meine Freunde.

7. Der Politiker hält seine Sprache (REDE). (#1 Ved Sprache menes der evne til at tale)

8. Die Gesellschaft stützt seine Bürger.

9. Das Land heisst (heißt) Deutschland und seine Einwohner sprechen Deutsch.

10. Ihr (IHRE) Geschichte ist bunte und Kriege haben das Land geprägt.
(den sidste del af sætningen kan nok formuleres en del smartere. Men den er i hvert fald oversat nu:-))

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Jeg siger tak til de to lektieguruer, så har jeg også lært noget i dag:-)

5. Jep, jeg huskede adjektivbøjningen forkert, ved euer bruges resesbøjningen jo ;)

7. Det med "Rede" vidste jeg ikke, mange tak for den information.

9. Min computer gider åbenbart ikke genvejstasten for "ss", så plejer altid at skrive det med 2 * s.

Men hedder det bunt eller bunte?

Svar #6
21. januar 2006 af mariann (Slettet)

Tak til dem der har ville hjælpe mig, tysk er ikke min stærke side.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2006 af witczak (Slettet)

#5
Hej,
det hedder "bunt"
Mvh

Skriv et svar til: fra danske til tyske sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.