Fysik

Solens effekt

20. januar 2006 af Hilano (Slettet)
Hej alle,

Nogen der kan hjælpe mig i gang med denne fysikopgave?

Solen omdanner 675.000.000.000 kg brint til 653.000.000.000 kg helium pr. sekund.

Solen er 150 millioner km wæk.

Beregn effekten - afgivet energi/m^2


Jeg ved jeg skal bruge E = m * c^2
Men hvordan??


På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Kunne det være forskellen på massen af brint og massen af hellium? man kunne tænke sig at noget af massen fosvinder et eller andet sted hen. Du kender også strækningen fra solen til jorden samt samt lysets hastighed.

Svar #2
20. januar 2006 af Hilano (Slettet)

Nåå altså det modsatte af massetilvæksten?

Hvor kender jeg tiltrækningen til jorden fra?

Svar #3
22. januar 2006 af Hilano (Slettet)

Please HJÆLP skal fremlægges!

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2006 af QaZZaQ

Hvad skal du finde?
Effekten pr. m^2 på jorden?
Find overfladearealet af kuglen med centrum i solen, og radius 150 mio. km.

Solens totale effekt finder du ved E=mc^2.

Intensiteten på jorden er da I=P/O
Hvor P er effekten og O er overfladearealet af kuglen.

Svar #5
22. januar 2006 af Hilano (Slettet)

Men jeg forstår slet ikke opgaven.

Hvis jeg så finder overfldearealet, hvad er det så i formlen?

Og den sidst formel I=P/O hvorfor skal jeg bruge den?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2006 af fixer (Slettet)

Massetabet ved fusionen korresponderer til en energimængde jvf E=mc². Herved kan den af Solen per sekund udstrålede energi findes, dvs. effekten P (energi per tidsenhed).

Antages effekten at udstråles ligeligt i alle retninger bort fra solen vil effekttætheden i Jordens afstande fra Solen være lig P delt med arealet, O, af en kugle med centrum i Solen og radius lig Sol-Jord afstanden.

Svar #7
23. januar 2006 af Hilano (Slettet)

Dvs.

m = 22 000 000 000 kg (eller er det i minus?)

c = 3*10^8 m/s

E = m*c^2 <=>
E = 22 000 000 000 kg * (3*10^8)^2 <=>
E = 198 0000000000000000000000000 (25 nuller - hvad er det 198 * 10^25??)

Passer det??

Svar #8
23. januar 2006 af Hilano (Slettet)

Nu prøver jeg at skrive det jeg har fundet ud af:

E = 22 000 000 000 kg * (3*10^8)^2 <=>
E = 1,98 * 10^27 Joule

Kuglen med centrum i solen og radius på 150 mio. km. har et overfladeareal på

O = 4 * pi * r^2 <=>
O = 4 * pi * 150 000 000^2 km <=>
O = 2,8 * 10^17 km^2

Til sidst finder jeg intensiteten:

I = P / O <=>
I = 1,98 * 10^27 W / 2,8 * 10^17 km^2 <=>
I = 7 * 10^9 hvilken enhed? for jeg skulle jo finde det i energi pr. m^2

Har jeg det ikke i energi pr. km^2 lige nu?

Hvordan laver jeg det til energi pr. m^2?


Tak :)

Skriv et svar til: Solens effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.