Fysik

Frekvens

20. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
Gult lys med bølgelængden 589nm sendes fra luft ned i en væske med ukendt brydningsindeks. Indfaldsvinklen i luft er 38,1grad, og brydningsvinklen i væsken er 28,8grad.
-Beregn lysets frekvens.
-Beregn lysets fart i væsken.
-Beregn bølgelængden at det gule lys i væsken?...

Jeg er helt lost?!..

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2006 af 150972 (Slettet)

f=c/lambda =>
f=lysets hastighed/bølgelængden

sin(i)/sin(b)=v1/v2

v1/v2=lambda1/lambda2

Svar #2
21. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Her er hvad jeg er kommet frem til:

1)(2,9979*10^8)/(5,89*10^-7)=5,09*10^14Hz

2) sin38,1/sin28,8=v/1=1,280811976
Men videre skal jeg vel bruge: V=c/n?
derfor v=(2,9979*10^8)/1,3=Et stor tal??

Det tal kan ikke passe på en hastighed?
Gør jeg noget forkert oder was?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

hvorfaor er det ikke?

1)

f = v / lambda <=>

300.000m/s / (5,89*10^-7m) = [s^-1]


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

2)
Du skal finde ud af hvad bølgel. er i den ukendte væske. bølgens frekvensen er stadig det samme som du fik i 1'eren.

v = lambda * f

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

til at finde den ukendte væskes bølgel. gælder.

( sin(i) / sin(b) ) = ( lambda(1) / lambda(2) )

du skal isollere lambda(2)

og så sætter du det end i formlen fra indlæg #4

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2006 af 150972 (Slettet)

#2

2)Du skal isolere v2:

sin(1)/sin(2) = v1/v2

(sin(1)) / (sin(2)*v1) = v2

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2006 af 150972 (Slettet)

#6 du kan også gøre som i #5. Du erstatter v1 og v2 med lambda'er.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

er det mig eller dig der laver noget galt #6

kan man ikke bare finde bølge længden i den ukendte væske og gange det med frekvensen for at finde farten i væsken?

det du er igang med at finde er jo brydningsforholdet eller har jeg bare misforstået det hele?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2006 af 150972 (Slettet)

#8 jo det har du ret i. Jeg har "sovet i timen". Jeg har ikke læst spørgsmålet godt nok. Fy, fy skamme.

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

du isollere dog på den rigtige måde :^)

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Det er jo også kun regneregler. Dem har vi lært i 4.klasse.

Svar #12
21. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

#3 altså.. resultatet bliver ca det samme, men troede bar at frekvensen måltes i Hz?? og ikke i s^-1?

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

så viggo,

byt du bare om på opgave 2 og 3 og brug resultaterne fra opgave 1 og 2_ny til at finde resultatet i 3_ny

mærkelig opstilling af spørgsmålene fra din læres side...

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. januar 2006 af Græskar (Slettet)

#12
hertz = s^(-1)

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

jammen Hz = s^-1

sig til hvis du ikke forstår

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Hz er det samme som s^1 eller pr. sekund.

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. januar 2006 af 150972 (Slettet)

#16

s^-1

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

1)Beregn lysets frekvens.

f = v / lambda <=>
300.000m/s / (5,89*10^-7m) = [s^-1]el.[Hz] om du vil

2)Beregn bølgelængden(lambda) af det gule lys i væsken?...

til at finde den ukendte væskes bølgel.(lambda) gælder.

( sin(i) / sin(b) ) = ( lambda(1) / lambda(2) )

vi leder efter bølgel. i den nye væske (lambda(2)) derfor isollerer vi det.

(sin(i)/sin(b)) = lambda(1) / lamda(2) <=>

lambda(2) = (sin(i)) / (sin(b)) * lambda(1)

så er formlen på plads og vi kan indsætte vores tal.

lambda(2) = (sin(38,1) / sin(28,8) * (5,89*10^-7m) = [m]

3)Beregn lysets fart i væsken.

lysets fart i den ukendte væske = f * lambda

frekvensen(f) fandt du i opg. 1 og bølgel.(lamba) fandt du i opg. 2

God fornøjelse

//Mania


Skriv et svar til: Frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.