Matematik
Diff. er den regnet rigtigt?
Funktionen er givet ved
f(x) = (3/4x^4) + x^3 - 3x^2 - 5
Betsem en ligning til tangenten til grafen i punktet P(2,P(2))
f(2)=3
f'(2)=24
Jeg får altså min tangent ligning til
Y=3+24(x-2)
y=24x-45
kan det passe? på forhånd tak
Svar #1
21. januar 2006 af 2835 (Slettet)
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #3
21. januar 2006 af 2835 (Slettet)
lidt ekstra, du har sat praenteserne forkert. Hvis f(2) = 3 hedder forskriften:
f(x) = (3/4)x^4 + x^3 - 3x^2 - 5
::2835::
Svar #5
21. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Parentesen er sat korrekt (omend den ikke er nødvendig), thi
(3/4x^4) + x^3 - 3x^2 - 5
= (3/4)x^4 + x^3 - 3x^2 - 5
Svar #6
21. januar 2006 af 2835 (Slettet)
Det kan godt være, men den er lige til at kunne blive misforstået.
(3/4x^4) kunne også ses som (3/(4x^4)) eller (3/4)x^4.
(3/4x^4) man kan ikke skrive den på denne måde idet gange og division stå på samme plads mht. regnereglen, derfor skal det gøres fuldstændigt klart.
forstår ikke hvad du mener i #5, men det kan vel bare være mig...
::2835::
Svar #7
21. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Hvis man kan misforstå det, så er det fordi man ikke kender regnerelgernes hieraki.
``(3/4x^4) man kan ikke skrive den på denne måde idet gange og division stå på samme plads mht. regnereglen, derfor skal det gøres fuldstændigt klart.''
Jeg aner ikke hvad du mener.
Svar #8
21. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Der gælder under INGEN omstændigheder, at
(3/4x^4) = (3/(4x^4))
Svar #10
21. januar 2006 af -Glenn- (Slettet)
Jeps, det er lige præcis det der gælder.
Prøv at taste følgende ind på din grafregner: 18/2*3. Dette er ligmed 27, altså 18/2=9, og dernæst ganges så med 3.
Ikke 2*3=6, der så divideres op i 18.
Svar #11
21. januar 2006 af -Glenn- (Slettet)
Skriv et svar til: Diff. er den regnet rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
