Matematik

sub el. partiel ?

22. januar 2006 af hund (Slettet)
Hey Folkens,

Skal bestemme følgende ubestemte integrale:

integrate((sin(x)*sqrt(1-cos(x))^2),x))

..og jeg ved at løsningen er:
1/2)*(cos(x)-1)^2

men hvordan ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2006 af fixer (Slettet)

Substitution:

u = cos(x) => du = -sin(x)dx

Svar #2
22. januar 2006 af hund (Slettet)

okay.. hvis jeg gør det.. skal jeg så få dette:

-int(sqrt(1-cos(x))^2)
<=>
-int(sin(x)^2) , da cos^2+sin^2=1

eller er den en forkert tankegang ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2006 af fixer (Slettet)

Hov, hvad er det egentligt, der står her

"integrate((sin(x)*sqrt(1-cos(x))^2),x)) "

Hvad betyder det sidste ",x". Det er formodentligt noget, der er givet som input til en lommeregnerfunktion.

Svar #4
22. januar 2006 af hund (Slettet)

oh, my bad. x betyder bare at der integreres mht x..
- det er bare fordi jeg er vant til at bruge lommeregner notation

Skriv et svar til: sub el. partiel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.