Matematik

Trigonometri :)

23. januar 2006 af vines (Slettet)
Hvorda løses denne inden for [0;2pi]

8cos^2t + 2cost - 3 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Lav substitutionen

cot(t) = x

så har du et ``almindeligt'' polynomium af grad 2. Efter at have fundet løsningerne hertil, bruger du at

Arccos(cos(t)) = t

Svar #2
23. januar 2006 af vines (Slettet)

så den bliver 8 cosx^2 + 2cosx -3?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Hvordan kan du dog få det? Med cot(t) = x får jeg altså

8cos^2(t) + 2cos(t) - 3
= 8x^2 + 2x - 3

Svar #4
23. januar 2006 af vines (Slettet)

så får vi et

d = 100 og x1 = 0,5 v x2 = -2/3

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2006 af fixer (Slettet)

Dog er det nok substitutionen cos(t)=x der haves i tankerne :-)

Svar #6
23. januar 2006 af vines (Slettet)

okay. og så tager vi den omvendte af x1 og x2 værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Damn, sorry! Jeg ved ikke lige hvor cotangens kom fra. Du har selvfølgelig ret!

Skriv et svar til: Trigonometri :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.