Matematik
Omdrejningslegeme
24. januar 2006 af
*pernille* (Slettet)
Jeg skal beregne rumfanget af et omdrejningslegeme..
f(x) = sqrt(9-(9/25)x^2)
V= pi * S (sqrt(9-(9/25)x^2))^2 dx <=>
pi * S (9-(9/25)x^2) dx
Er dette korrekt? Jeg har grænserne (-5 og 5), men hvordan skal jeg integrere den?
Håber en kan hjælpe :)
f(x) = sqrt(9-(9/25)x^2)
V= pi * S (sqrt(9-(9/25)x^2))^2 dx <=>
pi * S (9-(9/25)x^2) dx
Er dette korrekt? Jeg har grænserne (-5 og 5), men hvordan skal jeg integrere den?
Håber en kan hjælpe :)
Svar #1
24. januar 2006 af saramusser (Slettet)
Ja det er det. Det er bare alm integration.
[9x-3/25x^3] og så indsætter du -5 og 5
[9x-3/25x^3] og så indsætter du -5 og 5
Svar #2
24. januar 2006 af saramusser (Slettet)
hov glemte lige pi.. den skal selvfølgeligt bare ganges på..
Svar #3
24. januar 2006 af *pernille* (Slettet)
Oki... Troede ellers det var for simpelt til at være rigtigt, men der kan man bare se :)
Tak for hjælpen!
Tak for hjælpen!
Skriv et svar til: Omdrejningslegeme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
