Matematik

Bestem tilvæksten?

25. januar 2006 af Nick_L (Slettet)
dy/dx = 0,0005*y*(360-y)

x = døgn
y = antal fluer

Spørgsmålet lyder på at bestemme tilvæksten i y til tidspunkt x = 80.Men hvordan gør man lige dette når c ikke er oplyst?

mvh.
Nick

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Øhhh ... c?

Svar #2
25. januar 2006 af Nick_L (Slettet)

c er det samme som en konstant. F.eks. når man integrere skriver man altid + c, idet man jo ikke kan finde konstanten uden at kende et punkt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Jeg er skam godt klar over at man får et konstantled, når man bestemmer stamfunktioner, men hvad i alverder har det med sagen at gøre? Der indgår ingen størrelse c i differentialligningen, så jeg er forvirret.

Svar #4
25. januar 2006 af Nick_L (Slettet)

I det der er tale om en vækst funktion, skal følgende ikke bruges, hvis ikke jeg tager helt fejl?

M/(1+c*e^(-aMx))


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Hvorfor dog alt det bøvl? Det er da bare at beregne y'(80), og y'(x) = dy/dx er jo givet.

Svar #6
25. januar 2006 af Nick_L (Slettet)

forstår ikke helt hvad du mener? beregne y'(80)? hvordan vil du lige helt præcis gøre det?

Svar #7
25. januar 2006 af Nick_L (Slettet)

Andre er selvfølgelig også velkomne til at hjælpe mig :)

Svar #8
26. januar 2006 af Nick_L (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal vist kende y til tidspunktet x=80.

Løsningen til ligningen y'=ay(M-y) er y=M/(1+C*e^(-M*a*x)).

Svar #10
26. januar 2006 af Nick_L (Slettet)

Ville jeg også mene, men må man jo ikke behøve, siden det ikke bliver oplyst.

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2006 af allan_sim

#0.
Er du sikker på, at du har skrevet alle opgavens oplysninger ned til os? Sørg for at skrive hele opgaven - uanset hvor ubetydelig en oplysning måtte synes at være.

Svar #12
26. januar 2006 af Nick_L (Slettet)

#11 har skrevet alle oplysninger ned, det er faktisk direkte afskrift af opgave formuleringen.

Skriv et svar til: Bestem tilvæksten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.