Matematik

funktion...

26. januar 2006 af kamillamni (Slettet)
Beregn f(½), når f(x)=-3x^3+5x^2-3x+1

tror egentlig det er en meget nem opgave, da det også er uden hjælpemidler, men kan bare ikk lig komme i tanke om hvad jeg skal...?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2006 af Waterhouse (Slettet)

Sæt ½ ind på x's plads i forskriften, og regn ud.

Svar #2
26. januar 2006 af kamillamni (Slettet)

help..

Svar #3
26. januar 2006 af kamillamni (Slettet)

ups... help var ikk til det du havde skrevet.. forstår det godt.. tak

Svar #4
26. januar 2006 af kamillamni (Slettet)

et andet spørgsmål...

hvordan isolere man x her?

1/x=3/6 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Du har, at 3/6 = 1/2, så

1/x = 1/2 => x = 2

Svar #6
26. januar 2006 af kamillamni (Slettet)

har lige 2 spørgsmål mere...

1)

1/x + 1/(x-2)=0

2)

1/x^2 = 25

er ikke klar over hvordan jeg skal isolere x i de to her..?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Kom nu med dine egne bud først -- vi skal jo ikke lave det for dig! Selvom du måske ikke er sikker på hvordan de skal løses, skal du selv komme med et bud, for ellers lærer du det jo ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2006 af Otzen (Slettet)

hint til #4 og #6: har du hørt om det, man kalder at gange over kors?

#7 enig!

Skriv et svar til: funktion...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.