Matematik

ln ligning

28. januar 2006 af miephantazy (Slettet)
Hej..

Er der en der kan hjælpe med at løse ligningen ln(x-3)=1,17?

Håber der er.. På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2006 af john vs. jon (Slettet)

brug logaritme-regnereglerne!

x=e^(1,17)+3

Svar #2
29. januar 2006 af miephantazy (Slettet)

Tak for det... forstår ikke lige hvorfor du skal lægge 3 til... Jeg troede jeg skulle gange ln ind i paratensen..

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2006 af Duffy

ln(x-3) = 1,17


e^(ln(x-3)) = e^(1,17) , da e^(ln(x)) = x .


x-3 = e^(1,17)


x = e^(1,17) + 3



Duffy

Skriv et svar til: ln ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.