Matematik

Aftagende eksponentiel udvikling + procenter

29. januar 2006 af sundancekid (Slettet)
Opgave 4.020 fra Eksamensopgaver i matematik, b-niveau

Har siddet med denne opgave i flere timer nu, men kan simpel hen ikke løse den. Den lyder således (lidt lang intro):

I august 1983 udsendte Civilforsvarsstyrelsen et hæfte med titlen "om at overleve". Figuren nedenfor(skriver tallene ind) der stammer fra dette hæfte, giver eksempler på de materialetykkelser, der skal til for at nedsætte intensiteten af den radioaktive stråling fra en kernevåbensprængning til 2,5% af intensiteten af strålingen i det fri.

2½ %





Det antages, at intensiteen af den radioaktive stråling, der trænger igennem et materiale med tykkelsen x, er en eksponentiel aftagende funtion af x.

1) Med hvor mange procent nedsættes intensiteten, når den radioaktive stråling trænger igennem en 25cm tyk jordvold.



har forsøgt mig med alt muligt med at isolere a, og sætte funktioner op med de tal jeg har. men kan ikke får det til at gå op.

Svar #1
29. januar 2006 af sundancekid (Slettet)

Okay..den er måske heller ik helt enkelt. Aldrig nogen der har lavet opgældende opgave ?

Svar #2
29. januar 2006 af sundancekid (Slettet)

pågældende*

Svar #3
29. januar 2006 af sundancekid (Slettet)

Hmm okay...har løst dne første så nevermind

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2006 af Simone89 (Slettet)

Hej..
den der opgave har jeg fået får!
Kan du hjælpe mig?
Jeg har nemlig også prøvet at lave den. men kan ikke helt finde ud af den.
Mvh. Simone

Svar #5
13. maj 2006 af sundancekid (Slettet)

Jeg ska ordne alle mine mat papirer her i aften (eksame på fredag), så tjekker jeg lige om jeg ka finde den

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Skal oplysningerne forstås sådan, at 45 cm jord vil reducere strålingen med 2,6% ?
Hvis det er tilfældet og x er tykkelsen i cm så ved vi at f(x)=b*a^x hvor vi f.eks. kan sætte b til 100 (100 % af den oprindelige stråling). Så er jo 100*a^45=97,5. Dvs a=0,975^(1/45)=0,9994375. Og f(25) er så 100*0,9994375^25=98,6. Strålingen er altså reduceret med 1,4%

Svar #7
18. maj 2006 af sundancekid (Slettet)

Jeg har desværre ikke kunne finde opg.

Skriv et svar til: Aftagende eksponentiel udvikling + procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.